perjantai 19. heinäkuuta 2013

Reissussa lännessä


Parin päivän irtiotto arjesta. Lähdettiin reissuun länteen päin, Inkoo, Karjaa, Mustio...
Suomalaista maalais maisemaa ja luontoa parhaimmillaan. 


Ensimmäinen pysähdys oli Siuntion linnalla. 1500-luvulla rakennettu linna joka on ollut saman suvun omistuksessa jo monta sataa vuotta. Sodan jälkeen tämä linna ja sen tilukset kuuluivat Porkkalan sopimuksen myötä Venäläisille aika pitkään. Linnan omistajat asuvat isossa kivitalossaan, sinne pääsee turistikierroksille kerran päivässä. Me missattiin tietenkin tämä kierros 20 minuutilla.:(
Tänne pitää ehdottomasti lähteä uudestaan tutustumaan!


Katsokaapas mitä täältä löytyi, luultavammin VIINIMÄKIKOTILOITA. Vieraslaji Suomessa, eli joku on nämä päästänyt/hukannut linnan pihalle. Aika komeita oli!


Seuraava pysähdys ihana merenranta. En enää muista minkä niminen paikka oli, mutta luonnonsuojelu alueeksi tätä kutsuttiin. Nämäkin rannat ovat kuuluneet Venäläisille Porkkalan sopimuksen aikana.
 Välillä piti päästä pulahtamaan veteenkin, siis Maxin piti. Minähän en edes ole heittänyt vielä talviturkkia! ;)Seuraavaan päivään kuului Fiskarssiin ja Billnäsiin tutustuminen. Ruukki alueet olivat keränneet mukavasti porukkaa Antiikki markkinoiden ajaksi. Pari kivaa juttua löytyikin, mutta hintataso oli hiukan yliammuttua... Antiikkia kannattaa siis metsästää jostain muualta!
Säästäkää muuten kaikki rikkinäisemmätkin sinkki ammeet ja ämpärit, niistä voi nyt rokottaa jopa 80€. Huh! Taidan olla rikas!
Mustion linna. Erittäin mielenkiintoinen historia. Patruuna Hjalmar Linderin rakennuttama puulinna/kartano 200-vuotta sitten. Linnassa on vieraillut useita arvokkaita vieraita; mm. Ruotsin kuningas, Jean Sibelius, Karl Fazer sekä Mannerheim. Suosittelen tutustumista linnaan ja sen mahtavaan ympäristöön. Historian havinaa parhaimmillaan! Lisää historiasta ja Mustion linnasta täältä.

  Ja tässä nämä metsäkanat. ;D Lue lisää edellisestä postauksesta...

Kiva reissu takana! Paljon oli nähtävää ja paljon jäi näkemättä! Suomessa on kiva reissata, aina ei tarvitse lähteä ulkomaille.

<3 Amppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti