maanantai 24. marraskuuta 2014

Ekologista energiaa.

Ulkona on -22 astetta, edelleen mennään melkein pelkällä puulämmityksellä. Yhden sähköpatterin isäntä napsautti päälle eilen illalla tupaan. Tuvassa silti 18 astetta lämmintä. Villasukat ja tossut ovat tarpeen, mutta silti sisällä tarkenee...:)

Vanhan talon puuhellat ovat upeita. Koko syksy ollaan lämmitetty taloa pelkällä puulla. Tuvan, Maxin ja vierashuoneen tulisijat ovat olleet kovassa käytössä. Nyt kylmemmillä olemme myös ruvenneet lämmittämään salia ja välillä myös yläkertaa. Yläkerta lämpiää vielä hyvin ilmalämpöpumpulla.


Tuvan leivinuuni- hella kivimöykky. 


Leivinuunia lämmitetään kun halutaan pitkäaikaista lämpöä tupaan.

Lisäksi talossa on vielä puilla lämmitettävä sauna yläkerrassa. Talossa on noin 300m2, joka lämpiää 7 takalla. Kolme takoista on varaavia.

Puuta tietenkin kuluu paljon, tällä hetkellä sitä ei onneksi ole tarvinnut ostaa. Vaan lämmitämme purkupuulla. Lämpöarvo ei ole kaikkein parhain, mutta silti talo on pysynyt lämpimänä eikä ole tarvinnut palella.:)


Vierashuoneen varaavatakka


Salin kaakeliuuni. Huomaa erikoiset jalat.


Maxin huoneen varaava pönttöuuni.

Ja mikä tässä ekologisessa lämmityksessä on kaikkein parasta puun roudauksesta johtuvan kasvavan kunnon lisäksi on että, sähkölaskut tippuvat tippumistaan. Joulukuun sähkölasku verrattuna edellis vuoden joulukuuhun on -2000 kW, joka tekee rahassa noin 300€. Jihuu!

Lämmintä maanantai aamua.
<3 Amppu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti