torstai 7. elokuuta 2014

Nimetön variksen pelätin

Sato valmistuu ja tuholaiset pyörivät herkkujen ympärillä. Mitä tehdä?!
No tietenkin pitää herättää henkiin variksenpelätin. Joka vuotinen perinne, vuodesta nakki ja muusi. Tänä vuonna myöhemmin kun yleensä, mutta tulipa tehtyä. ;)



Vaihe 1: Etsi variksen pelättimen asusteet. Perinteiset farkku lappuhaalarit ja olkihattu olisivat kaikkein parhaat. Mutta on mentävä niillä mitä on. Jos omista kaapeista ei varusteita löydy, voi kirppikseltä tehdä hyviä löytöjä pienellä rahalla.

Vaihe 2: Houkuttele mukula mukaan tehtävään. (Vaikein vaihe)








Vaihe 3: Viritä kepeistä risti, heinäseipäät ja pienet puun rungot parhaita. Keho ja kädet. Huom! Älä käytä liukasta keppimateriaalia, bambukepit eivät toimi. Et saa keppejä pysymään yhdessä, ja joudut purkamaan koko viritelmän. Nimimerkillä, koettu on. ;)


Vaihe 4: Pue pelättimelle vaatteet. (toisiksi vaikein vaihe, ukko on ei auta yhtään pukemisessa. Tätä voi myös verrata uhmaikäisen saamista talvihaalariin.)

Vaihe 5: Sido vaatteet kiinni narulla pelättimen rankaan eli keppeihin, muuten housut tippuu...

Vaihe 6: Täytä vaatteet oljella. Muotoile kroppa sopivaksi. Sido narut housun lahkeisiin, jotta olki ei valu ulos. Aluspaidan käyttö suotavaa, saa sidottua narulla kiinni ja näin päälyspaita peittää kaikki naruviritelmät.


Vaihe 7: Tee pää sukkahousuista, oljella täyttämällä. Maalaa silmä, nenä ja suu. Tässä vaiheessa voit myös käyttää hyväksi isännän tallista löytynyttä erittäin hyvän väristä punaista kynsilakkaa. Joten lakkaa tässä välissä myös omat kyntesi...

Vaihe 8: Pelätimmen pystytys. Tikku maahan ja ryytimaata vahtimaan. Kokemuksesta tiedän että naapurit ihmettelevät puutarhassa hiippailevaa henkilöä, itsekkin iltahämärässä olen useasti häntä pelästynyt.

Vaihe 9: Nimeäminen. Vartijan teho tuplaantuu kun pelättimelle antaa nimen. Tämä vaihe meiltä tänä vuonna suorittamatta. Ehdotuksia otetaan vastaan...


Mukavaa satokauden jatkoa,

<3 Amppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti